hallo hallo

Christian Husum

Christian Husum

Christian Husum
+45 2172 2088

Book Christian


Rundvisninger:

 • I H.C. Andersens fodspor
 • Odense byrundtur
 • Odense domkirke
 • Brandts klædefabrik
 • Den Fynske Landsby
 • Odense havn
 • Alle ture på Egeskov

Autoriseret guide siden 2012.
Pensioneret overlærer med fagene dansk, billedkunst, historie og samfundsfag.
Deltagerne nyder godt af solid faglig viden kombineret med anekdoter og underholdende vinkler på historien samt aktuelle fortællinger.
Alle ture kan tilpasses deltagernes ønsker og den tid, der er til rådighed.
Tal i ( ) er en typisk varighed i timer.

 1. I H.C. Andersens fodspor – rundt i Odense centrum med besøg på steder forbundet med H.C. Andersen (1-2)
 2.  Klassisk byvandring – Odense før og nu med udvalgte steder relateret til H.C. Andersen, rådhuset, domkirken med Knud den Hellige og Claus Bergs altertavle, Eventyrhaven, Det adelige Jomfrukloster, H.C. Andersen-kvarteret og Oluf Bagers mødrene gård (1-2).
 3. Transformationen i centrum fra 4-sporet vej til ny bydel og det nye H.C. Andersen Museum (1)
 4. Odense Havn og Kanal siden 1803 – fra industrikvarter og en af Danmarks vigtigste havne til et nyt boligkvarter (1)
 5. Stige Ø og Kanalen – fra opgravning af kanalen til en kunstig ø til byens store losseplads til et i dag naturskønt aktivitets- og rekreationsområde i Odense Fjord (1)
 6. Tur på Odense Å med Odense Aafart – ”Sejle op ad åen, og sejle nedad igen” gennem det smukke Hunderup-kvarter, gennem Odense Zoo til Fruens Bøge, der tidligere var borgerskabets forlystelsesområde og nu er et smukt rekreativt område midt i Odense (1-2)
 7. Odense Rådhus fra 1883/1955 – byråds-, fest- og bryllupssal. Dronningeværelserne og Odenses Hall of Fame (1)
 8. 33 skulpturer, monumenter, statuer og mindesmærker i Odenses centrum (2)
 9. Egeskov Slot, park og museer – et unikt slot fra 1554, som stadig bebos af greven og hans familie. En del af slottet er åbent for turister i sæsonen. Hele familien kan sagtens bruge en hel dag på Egeskov med bl.a. museer, legeplads og Treetop walking (1-2)
 10. H.C. Andersen Museet – nyt verdensklassemuseum – åbner i 2021 (1)
 11. Den fynske Landsby – træd tilbage i stilheden i en tidslomme fra H.C. Andersens tid – 26 fynske landboejendomme fra 1800- og 1900-tallet er genopført i dette frilandsmuseum midt i Odense. I sæsonen er der mange aktiviteter (1-2)
 12. Møntergården – Odenses lokalhistoriske museum med udviklingen fra de tidligste tider til i dag. I området er flere fine gamle byhuse genopført (1)
 13. Brandts Klædefabrik og Latinerkvarteret – fabrikkens historie strækker sig fra 1744 til 1977, og de gamle velbevarede bygninger indeholder masser af liv i forretninger, museer, caféer og restauranter og er byens kulturelle centrum med mange arrangementer i løbet af sommeren (1)
 14. Assistents Kirkegården – Kirkegården der er en ”kulturhistorisk sværvægter” med monumenter og gravsteder fyldt med historie fra assistents kirkegårdens begyndelse i 1900-tallet til i dag – en vandring i historien fra henrettelsesplads til en meget smuk ”grøn oase” midt i Odense.
 15. Busture på Fyn – fx Fyns Hoved og ellers efter individuelle ønsker