hallo hallo

Helle SolhøjHelle Solhøj
+45 2264 3991

Book Helle

Rundvisninger

 • Odense byrundtur
 • Odense havn
 • Alle ture på Egeskov
 • I H.C. Andersens fodspor
 • Andre temature i Odense og på Fyn

KOM MED PÅ HISTORISKE TURE MED FARVERIGE FORTÆLLINGER

Jeg hjælper jer med at tilpasse den enkelte tur til lige netop jeres gruppe.

I får levende fortællinger og også gerne lidt at tænke over.

Om mig:

 • Cand.mag. i kunsthistorie og arkitekturhistorie, 1999. Har arbejdet som byplanlægger med kulturarv
 • Certificeret H.C. Andersen-guide, H. C. Andersen Centret, 2017
 • Autoriseret og eksamineret guide (Odense og Egeskov), 2024
 • Stor erfaring i at guide i historiske bymiljøer og på slotte og herregårde
 • Gør historisk viden relevant i forhold til vores liv i dag
 • Er en engageret og levende fortæller

OPLEV ODENSE

 1. ODENSE KLASSISK BYVANDRING (1 – 3 timer)
  Oplev den historiske bymidte og hør fortællinger om byens udvikling fra vikingetid til nutid: Skt. Knuds Kirke, Odense Slot, H. C. Andersens Hus, klostre, rådhuset, fine købmandsgårde, farverige småhuse, parker og åen, der bølger sig gennem byen. I vil også høre om den gamle industriby og byens transformation til nutidens grønne storby.
 2. ODENSE KORT OG GODT (1 time)
  Få hele historien om Odense set fra ét sted på den monumentale plads Flakhaven. Her ligger både domkirken, rådhuset og den livlige gågades centrum. Denne tur er god for grupper, der vil have en hurtig appetitvækker til at opleve Odense på egen hånd eller for deltagere med
  rollator eller kørestole, der får hele Odenses historie på en kort tur.
 3. ODENSE EN GRØN STORBY – FORTID, NUTID OG FREMTID (1 – 4 timer, gåtur eller på cykel)
  Grønt er godt for klima, planter, dyr, mennesker – og byer! Odense Å slynger sig frisk gennem byen og har dannet rygrad i Odense som grøn foregangsby gennem 200 år. Hør fortællinger om Odense som cykelby og gartnerby. Se eksempler på nutidens grønne byprojekter med letbane og oplevelseshaver i den gamle bymidte. Gåturen langs Odense Å kommer omkring Eventyrhaven og Munke Mose. Turen på cykel giver mulighed for også at besøge lystskoven Fruens Bøge og naturprojekter i udkanten af Odense.
 4. ODENSES SMÅ PERLER – BAGGÅRDE, SMUTVEJE OG SKJULTE OASER (1 – 3 timer)
  Få skridt fra Odenses hovedstrøg og attraktioner gemmer Odense på en mangfoldighed af spændende byrum. Kom med på opdagelse og få nysgerrigheden stillet! Se og hør fortællinger om gamle købmandsbaggårde, Rosenbækken rundt om middelalderbyen, smøgerne ved Brandts Klædefabrik, passager til Filosofgangen og andre hemmelige steder.
 5. ODENSE HAVN I FORVANDLING (1 – 2 timer)
  Odense Havn er en levende bydel i forvandling fra en vigtig industrihavn til et kulturelt åndehul tæt på midtbyen. Kanalhavnen blev gravet med håndkraft i 1790’erne, og A.P. Møller grundlagde her i 1918 sit skibsværft. Se og hør om omdannelse af havnen gennem de seneste 25 år med Havnebad, Promenadeby, Nordatlantisk Hus, midlertidige aktiviteter på Byens Ø, streetfoodmarked i Storms Pakhus, landskabskunst, grønne tage og fantastisk udsigt fra Byens Bro.
 6. ODENSE SET GENNEM KUNSTEN (1 – 3 timer)
  Opdag kunsten i det fri i Odense. Gåturen gør ophold ved klassiske statuer, moderne skulpturer, vandkunst, murmaleri og kunstneriske installationer. Kunstværkerne åbner for fortællinger om Odenses historie og transformation: Drabet på Knud den Hellige, H. C. Andersens barndomsby, industrialisering, velfærdstid og byens forvandling til nutidens internationale kulturby og grønne storby.
 7. VIKINGERNES ODENSE (1 – 3 timer)
  Se sporene og hør fortællinger om vikingetiden i Odense. Her var tidligere offersted for den nordiske hovedgud Odin, der har givet navn til byen. På Nonnebakken byggede Harald Blåtand i 900-tallet en af sine fem mægtige ringborge, som i dag er på UNESCOs Verdensarvsliste. Danmarks sidste vikingekonge, Knud den Hellige, blev dræbt i Odense af oprørske bønder og hans jordiske rester er i dag bevaret i krypten i Odense Domkirke.

OPLEV EGESKOV OG DANMARKS HAVE

 1. EGESKOV SLOT OG PARK (slot 1 time, park 1½ timer. Entré)
  Egeskov er et levende slot, hvor familien Ahlefeldt åbner deres hjem for besøgende. Oplev en af Europas bedst bevarede vandborge med 500 års farverige fortællinger. Få en guidet gåtur i det prisvindende, historiske parkanlæg med forunderlige temahaver. Vælg mellem en slotstur, en parktur eller få hele pakken med en slotstur plus parktur.
 2. BUSTUR PÅ FYN: ”JEG VED HVOR DER FINDES EN HAVE SÅ SKØN!” (3 – 5 timer)
  Frodig muld, mildt klima og blomstrende frugtavl har givet Fyn tilnavnet ”Danmarks have”. Hør fortællinger om naturskønne Fyn, mens vi i bus kører langs levende hegn, mellem blide bakker, gennem prægtige herregårdslandskaber, hyggelige købstæder og gamle stationsbyer. Undervejs er der mulighed for ophold ved udsigtspunkter, herregårdshaver, frugtplantage og/eller vingård. Turen bliver skræddersyet til jeres ønsker!

OPLEV H. C. ANDERSEN

 1. H. C. ANDERSENS FODSPOR I ODENSE (1 – 3 timer)
  Hør om mønsterbryderen H. C. Andersen i Odenses historiske kvarterer, hvor den verdensberømte digter har løbet rundt i træsko og voksede op blandt de fattigste i samfundet. Se barndomshjemmet, vaskeplads ved åen, fattigskolen og domkirken, hvor Andersen blev konfirmeret i 1819 i nye støvler. H.C. Andersens eventyr har gjort ham udødelig. Fantasiens mester var begejstret for samtidens nyopfundne damplokomotiver, og
  han forudså maskiner, der kunne flyve i luften.
 2. EVENTYRLIGE HAVER MED INTRODUKTION TIL H. C. ANDERSENS HUS (1 – 2 timer)
  Kom med på lystvandring i Haven ved det nye H. C. Andersens Hus og i den historiske Eventyrhaven ved Odense Å. Med 75 års mellemrum er der i Odense skabt to fantastiske oplevelseshaver. På forskellig måde inspirerer haverne til at dykke ned i H.C. Andersens fantasifulde univers. Se de forunderlige blomsterrum. Mærk den eventyrlige stemning i haverne. Hør om naturen i H. C. Andersens eventyr. Med baggrundsviden og naturindtryk fra turen får I også den allerbedste introduktion til bagefter at besøge H. C. Andersens Hus på egen hånd.
 3. EVENTYRSKULPTURER I ODENSE (1 – 3 timer)
  Kejserens nye klæder, Klodshans og Tommelise er velkendte eventyr af H.C. Andersen. Det er også nogle af de mange skulpturer, der rundt omkring i Odense lader figurer fra Andersens berømte eventyr komme til live. Byvandringen kan arrangeres som en tur med eventyrfortælling og små opgaver for børn og børnebørn sammen med deres voksne. Eller turen kan arrangeres for grupper af voksne, hvor eventyrskulpturerne på magisk vis åbner for store eksistentielle spørgsmål om identitet og kærlighed.
 4. BUSTUR: H. C. ANDERSEN OG DE FYNSKE HERREGÅRDE (4 – 6 timer, bustur, entré)
  Eventyrdigteren H.C. Andersen var en hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. Her fandt han inspiration til sine eventyr og historier, som stadig kan give os svar på livets store spørgsmål. Vi kører gennem de smukke fynske herregårdslandskaber, som vi ser på med digterens øjne. Nogle af herregårdene er åbne for besøg med entré: Egeskov (slot og park), Broholm (slot og park), Glorup (park), Sanderumgaard (park).