hallo hallo

Ole Jeppesen

Ole Jeppesen

Ole Jeppesen
+45 2572 8095

Book Ole


Indehaver af Historiesnedkeriet, rejseleder hos Gislev Rejser. Jeg brænder for at formidle vores lokale historie i Odense og på Fyn – med udblik til omverden.
 
Rundvisninger:

 • Byvandring i Odense
 • H. C. Andersens Odense og Museum
 • Vikingerne, kongernes og købmændenes Odense
 • Fra gade til by – om Thomas B. Thriges gade
 • Skt. Knuds Kirke/Odense Domkirke
 • Odense Rådhus/Rundt om rådhuset
 • Odense Havn
 • Thomas B. Thriges fabrikker (Thrige-firkanten)
 • Den Fynske Landsby
 • Madkultur/madhistorie
 • Din tur
 • Egeskov Slot og park

MINE GUIDEDE TURE

● BYVANDRING I ODENSE (1 – 3 timer)
Ture i Odense med fortællinger om byens spændende historie. Med udgangspunkt i byens centrale bygninger, pladser og grønne områder. Hør om byens huse, torve, kirker, klostre, erhverv, skoler, arkitektur, kunst og om byens befolkning.
 
● H. C. ANDERSENS ODENSE OG MUSEUM (1-3 TIMER)
Byvandring i Odense med fokus på den verdenskendte forfatter H. C. Andersen, som er født i Odense og levede i byen i sine første 14 leveår. Byvandringen egner sig til at kombinere med besøg på H. C. Andersens Museum og/eller hans barndomshjem i
Munkemøllestræde.
 
● VIKINGERNES, KONGERNES OG KØBMÆNDENES ODENSE (1-3 timer)
Allerede i vikingetiden var Odense en vigtig by. Harald Blåtand fik bygget en stor ringborg ved Odense Å. Byen skulle beskyttes og bevogtes for at sikre de særlige håndværk og handelen – og af hensyn til opkrævning af afgifter. Adgangen til byen er siden middelalderen gået via bevogtede byporte. Byen havde dengang meget få indbyggere sammenlignet med nutidens Odense.
 
● FRA GADE TIL BY – OM THOMAS B. THRIGES GADE(1 – 2 timer)
Om Odense i tiden før og efter T.B. Thriges Gade, der i et halvt århundrede delte Odense i to. Med lukningen af vejen og ny bebyggelse er byens helhed genskabt. Nu er der mulighed for at opleve Odense i en nydannet helhed – bestående af gammel og ny bebyggelse.

 
● SKT. KNUDS KIRKE / ODENSE DOMKIRKE (1 time)
Odense domkirke er en af Danmarks største kirker. I krypten opbevares kong Knuds hellige knogler og flere kongelige begravelser. I kirkens kor stråler Claus Bergs gyldne altertavle. Få en guidet rundvisning i kirken og krypten.
 
● ODNESE RÅDHUS / RUNDT OM RÅDHUSET (1-2 timer)
Hør om Odenses rådhus og om byens centrale torvepladser, Flakhaven, Albani Torv, Fisketorvet. Hør om torvehandelen og hvordan bebyggelsen omkring byens rådhus har forandret sig igennem tiden.
 

● ODENSE HAVN (1 – 2 timer)
Odense er ikke en kystby. Men i slutningen 1700-tallet blev det besluttet at grave en fem kilometer lang kanal, så Odense kunne få en havn. I mange år var Odense havn en af Danmarks travleste industrihavne. Nu er det indre havneområdet under
forvandling med nybyggeri og ombygninger af industrihavnens bygninger til boliger, erhverv, service- og kulturformål. Turen kan kombineres med andre af mine ture.

 
● THOMAS B. THRIGES FABRIKKER (THRIGE FIRKANTEN) (1-2 timer)
Byvandring i Thomas B. Thriges fabrikskompleks (Thrige-firkanten). Vandringen begynder med en introduktion til Thomas B. Thrige og den omfattende industriproduktion, som han grundlagde og udviklede i Odense.
 
● DEN FYNSKE LANDSBY (1-2 timer) – entré
Oplev det fynske landsbymiljø, som det så ud på H.C. Andersens tid o. 1850. På min rundvisning i landsbyen besøger vi landsbyens gårde og huse, møllerne og skolen. I den fynske landsby er der fokus på bæredygtighed med udgangspunkt i en tid, hvor selvforsyningsøkonomi og knaphed betød, at intet gik til spilde.

 

● MADKULTUR/MADHISTORIE (1- timer)
Alle mine ture kan kombineres med kulinariske oplevelser, idet mad og drikke til alle tider har haft stor betydning. Hvis man ønsker det, kan man medbringe en madkurv, eller jeg kan pakke og medbringe en madkurv med indhold som passer til turen
(indhold betales forud efter nærmere aftale). Turene kan også planlægges i forbindelse med besøg på restaurant/café.

 

● DIN TUR I ODENSE ELLER I DET FYNSKE
En tur sammensat efter dine interesser, ønsker og behov. Kontakt mig, og få sammensat en tur ud fra dine interesser.
Mødested: Efter aftale.
Varighed: Efter aftale.
Længde: Efter aftale udendørs og indendørs.
Pris: Efter varighed
 
● EGESKOV SLOT (1-3 timer) – entré
Mærk historiens vingesus på Egeskov. Oplev slottet, som er en af Europas bedst bevarede vandborge, få en rundvisning i slottets smukke have eller en guidet rundvisning i nogle af de forskellige museer, som findes i slotsparken.
 
Se evt. mere
https://www.historiesnedkeriet.dk