hallo hallo

Ole Jeppesen

Ole Jeppesen

Ole Jeppesen
+45 2572 8095

Book Ole


Rundvisninger:

  • I H. C. Andersens fodspor
  • Odense byrundtur
  • Odense domkirke
  • Brandts klædefabrik
  • Den Fynske Landsby
  • Odense Havn
  • Egeskov Slot
  • Byvandring i Holbergtidens Odense
  • Thomas B. Thriges fabrikker
  • Din tur

Jeg brænder for at formidle historie og fynsk kultur.

Indehaver af Historiesnedkeriet, rejseleder hos Gislev Rejser.

Tag med på guidede ture i Odense eller rundt på Fyn.
 

TURE

● ODENSE BYRUNDTUR (1 – 3 timer)
Ture i Odense med fortællinger om byens spændende historie. Med udgangspunkt i byens centrale bygninger, pladser og grønne områder. Hør om byens huse, torve, kirker, klostre, erhverv, skoler, arkitektur, kunst og om byens befolkning.
 
● TRANSFORMATIONEN (1 – 2 timer)
Om Odense i tiden før og efter T.B. Thriges Gade, der i et halvt århundrede delte Odense i to. Med lukningen af vejen og ny bebyggelse er byens helhed genskabt. Nu er der mulighed for at opleve Odense i en nydannet helhed – bestående af gammel og ny bebyggelse.

 

● ODENSE HAVN (1 – 2 timer)
Odense er ikke en kystby. Men i slutningen 1700-tallet blev det besluttet at grave en fem kilometer lang kanal, så Odense kunne få en havn. I mere end 150 år var Odense havn en af Danmarks travleste industrihavne. Havneområdet er under forvandling med nybyggeri og ombygninger af industrihavnens bygninger til boliger, erhverv, service- og kulturformål.
 
● SKT. KNUDS KIRKE / ODENSE DOMKIRKE (1 time)
Odense domkirke er en af Danmarks største kirker. I krypten opbevares kong Knuds hellige knogler og flere kongelige begravelser. I kirkens kor stråler Claus Bergs gyldne altertavle. Få en guidet rundvisning i kirken og krypten.
 
● RUNDT OM RÅDHUSET (1-2 timer)
Hør om Odenses spændende historie, med udgangspunkt i byens centrale torvepladser, Flakhaven, Albani Torv, Fisketorvet. Hør om torvehandelen og hvordan bebyggelsen omkring byens rådhus har forandret sig igennem de seneste århundreder. Kan evt. kombineres med en rundvisning i Odense Rådhus.
 
● ODENSE RÅDHUS (1-2 timer)
Odense Rådhus ligger midt byens gamle centrum og består af en ældre og en nyere del. Oplev Yans kunstværk “Fynsk Forår”, Byrådssalen, Vielsessalen, Kongegemakkerne og Mindevæggen.
 
● DEN FYNSKE LANDSBY (1-2 timer) – entré
Oplev det fynske landsbymiljø, som det så ud på H.C. Andersens tid o. 1850. På min rundvisning i landsbyen besøger vi landsbyens gårde, huse, møllerne og skolen. Vi taler om bæredygtighed med udgangspunkt i en tid, der var præget af selvforsyningsøkonomi og knaphed og hvor man var meget bevidst om, at intet måtte gå til spilde.
 
● EGESKOV SLOT (1-3 timer) – entré
Mærk historiens vingesus på Egeskov. Oplev slottet, som er en af Europas bedst bevarede vandborge, rundvisning i slottes smukke have eller i nogle af de forskellige museer der er på slottets område
 
● BYVANDRING I HOLBERGTIDENS ODENSE (1-2 timer)
På Holbergs tid var Odense og omegn som det øvrige Europa stadig reguleret af enevældens lovgivning, magtstrukturer og bureaukrati. Odense var beskyttet og bevogtet for at sikre, de privilegerede håndværk og handelen – og af hensyn til opkrævning af afgifter. Derfor blev adgangen til købstæderne kontrolleret og reguleret ved byens bevogtede byporte. Byen havde sammenlignet med i dag en meget begrænset udstrækning og et begrænset folketal. Man får en god forståelse af byens historie ved byvandringer, der tager udgangspunkt i tiden, før industrialisering, liberalisering og stor befolkningsvækst og før byportene blev fjernet.
 
● THOMAS B. THRIGES FABRIKKER (1-2 timer)
Byvandring med Historiesnedkeriet i Thomas B. Thriges fabrikskompleks (Thrige-firkanten). Vandringen begynder med en kort introduktion til Thomas B. Thrige og den omfattende industriproduktion, som han grundlagde og udviklede i Odense.
 
● DIN TUR
Dine ønsker for lige netop din tur sammensat efter dine interesser, ønsker og behov. Du kontakter mig, og sammen finder vi ud af at få sammensat DIN tur ud fra dine interesser, og mine forslag. Vi sammensætter lige den tur, du har lyst til.
Mødested: Efter aftale.
Varighed: Efter aftale.
Længde: Efter aftale udendørs og indendørs.
Pris: Efter varighed
 
Se evt. mere
https://www.historiesnedkeriet.dk